web analytics

Veulens

Ruim van te voren beslissen we welke hengst we in het dekseizoen zullen inzetten… en dan, dan is het afwachten geblazen. Alle veulens die bij ons worden geboren krijgen als achtervoegsel de letters MB van Makkinje en Bakker

 

Falanx MB (v. Advance) geboren op 22 februari 2010 om 20.00 uur. Een echt hengstveulen, brutaal, stoer… een echte macho. Falanx werd uitgenodigd om deel te nemen aan de afstammelingenkeuring 2010, dit geeft voor ons een mooi beeld hoe hij op een leeftijd van 5 maanden ervoor staat. Dit is het resultaat: een stokmaat van 1.32 mtr, een mooi sprekend hoofd met veel uitstraling. Zijn stap is ruim, iets frans. De draf heeft voldoende ruimte, soepel en is krachtig. De galop heeft veel ruimte, met voldoende afdruk.

Falanx MB is in juli 2010 verkocht aan Rianda Schurink, op dit moment staat hij in de opfok bij Stal Stegeman in De Blesse… nog een half jaartje en zijn training tot sportpaard zal gaan beginnen.

Guilietta MB (v. Apache) geboren op 17 februari 2011 om 00.30 uur. Een mooi merrieveulen, heel fijntjes, een scherp getekend hoofd met veel uitstraling. Wij zijn benieuwd hoe ze gaat uitgroeien…!

Guilietta MB staat op dit moment in de opfok bij Stal Haikens te Papenvoort. Ze mag daar lekker genieten en ravotten met andere veulens.

Qua opfok hebben we haar nog een jaartje extra gegeven. Wel hebben we haar dit jaar aangemeld voor het PROK onderzoek, haar certificaat hebben we retour mogen ontvangen en is zij hiervoor goedgekeurd.

Hylesia MB (v. EH Kasparow) geboren op 4 maart 2012 om 00.30 uur. Een mooi merrieveulen, hoogbenig en is zeer alert. Ze doet het goed, ze is erg mensgericht… we zijn benieuwd!

Hadiyyah MB (v. EH Connery) geboren op 8 mei 2012 om 23.25 uur. Voor ons gevoel te vroeg geboren, ze was een kleintje… maar als we naar de verhouding kijken van haar beenderen dan gaat ze lekker de hoogte in. Het is een mooi merrieveulen, heel fijntjes met veel uitstraling.

Ze heeft deelgenomen aan de Trakehner veulenkeuring in Woudenberg en werd gekeurd door de fokkerijleider, Lars Gehrmann van het Trakehner Verband, dat geeft voor ons een heel mooi beeld. Dit is het resultaat: Typ (ras/uitstraling) 7.5 , Körp (lichaamsbouw) 8, Fun (fundament) 7.5, S (stap) 8, T (draf) 7.5, G (galop) 8, Ges (waarderingseindcijfer) 7.5 = 54 punten

Honey Bee’s Art (v. McJonnas) geboren op 2 juli 2012 om 20.15 uur. Een merrieveulen, maar brutaal stoer… een macho veulen. Voor ons het eerst palomino veulen wat bij ons is geboren… wij zijn heel benieuwd hoe ze gaat uitgroeien.

Honey Bee’s Art is begin maart door Karin Visser opgehaald en ze staat nu in de opfok in Uithuizermeeden

Honey Bee’s Art is in eigendom van Karin Visser

Inyx MB (v. Davino VOD) geboren op 11 april 2013 om 00.20 uur. Een lange en zware bevalling, maar onze inspanning is beloond een mooi hoogbenig merrieveulen… een kopie van haar moeder.

Inyx MB is door het KWPN uitgenodigd om deel te nemen aan het OC nakomelingenonderzoek. We hebben haar certificaat teruggekregen met allemaal A’tje

Karldýr MB (v. Glamourdale)Karldýr MB (v. Glamourdale) geboren op 10 juni 2015 om 03.03 uur. Een bevalling anders dan anders, maar helemaal volgens het boekje. Het is een mooi, hoogbenig hengstveulen met een sjieke uitstraling

Comments are closed.