web analytics

de Stoeterij

In 2008 zijn wij begonnen met het fokken van paarden… een wens of droom van minstens 20 jaar oud hebben we werkelijkheid laten worden.

Stoeterij Welfare is begonnen als een fokkerij en opfok van KWPN veulens met een dressuur achtergrond. Bewust zijn wij op zoek gegaan naar fokmerries waar bloedlijnen van bepaalde hengsten niet in zouden voorkomen… en dat is ons gelukt.

In juni 2008 kwam onze eerste merrie Javelin M (v. Pretendent),  in augustus van hetzelfde jaar is Uvera (v. Democraat) erbij gekomen. 

Omdat we bewust hadden gekozen voor bloedlijnen zonder bepaalde hengsten, keken we voor onze hengstenkeuze ook naar onze buren en werden we geattendeerd op Trakehners… onze interesse was gewekt.

Eind 2010 kregen we de kans en die hebben we gegrepen… sinds januari 2011 hebben wij naast onze KWPN’ers een Trakehner merrie Dandelion Hailey (v. Sevillano xx) op stal. Daar is het niet bij gebleven, als laatste hebben we in oktober 2012 een Engelse volbloed merrie aan ons bestand toegevoegd… haar naam Freneuse xx (v. Baryshnikov xx).

 

Comments are closed.