web analytics

Fourage

Gezonde voeding vinden wij voor onze paarden erg belangrijk. Denk daar bij niet alleen aan de hoeveelheid en de goede verdeling van de voergift over de hele dag, ook de juiste verhouding tussen ruw -en krachtvoer is van belang. Voor het ruwvoer hebben wij  hooiwinnig van eigen land. Het grote voordeel hiervan is dat je precies weet wat je je paarden geeft en het risico op aanwezigheid van Jacobskruiskruid kun je voorkomen.

Als strooisel voor de stallen combineren wij Hempbed en tarwe stro. Hempbed wordt gemaakt van de houtkern van geteelde vezelhennep. Door het natuurlijk absorptievermogen van hennephout worden vocht, geurtjes en ammoniak veel sneller en beter opgenomen. Daarnaast gebruiken wij tarwestro, de paarden vinden het fijn om op stro te knabbelen, het gaat de verveling op stal tegen en stro is goed voor de spijsvertering.

Wij vinden het belangrijk dat de voeding voor onze paarden van de hoogste kwaliteit is. Voor het krachtvoer maken wij daarom ook gebruik van de paardenbrok en muesli van PAVO. Een fokmerrie heeft ander voer nodig dan een eventingpaard, hoe kun je het onstaan van OCD voorkomen. Voor ons belangrijke items en waar PAVO onderzoeken naar heeft gedaan. Op basis van deze uitkomst heeft PAVO hun voer aangepast… wetenschappelijk onderzoek staat niet stil! 

Zowel het stalstrooisel van Hempbed alsmede de brokken en muesli van PAVO hebben wij ruimschoots voorradig, meer informatie is te vinden op de ‘eigen pagina’ van Hempbed en PAVO.

Comments are closed.