web analytics

Merries

Wij fokken met merries uit merriestammen die het KWPN en het Trakehner Verband hebben voortgebracht.

Javelin M is de senior van onze merries, zij komt uit een predikaatrijke stam… de bekende Rania-stam (merrielijn 43 – fokfamilie 316) van de heer H.J. Pot uit Wittelte. Uit dezelfde stam komen 3 goedgekeurde dekhengsten Oscar (v. Wolfgang), Kimberley (v. Cabochon) en Luron (v. Guidam).

Prestatie:
Op de keuring in 1996 behaalde zij
Exterieur    72 punten
Beweging    74 punten

Veulens:
Hylesia MB (v. EH Kasparow)
Inyx MB (v. Davino V.O.D.)

Vader:
Pretendent (v. Le Faquin) wordt op basis van zijn sport –en fokkerijgegevens keur verklaard. Zijn nakomelingen scoren (met name) in de dressuur hoog, terwijl ook het springen juist boven het gemiddelde ligt. Ook in de fokkerij speelt hij een belangrijke rol, met hooggeplaatste merries op keuringen. Hij heeft 2 goedgekeurde zonen Vanitas en Vincent, die beiden het uitmuntend doen in de sport. Pretendent is in 1992 aan een hartstilstand overleden.

Uvera is de middelste, met Democraat als vader en Variant als grootvader kan je haar het beste bestempelen als een allrounder.

Veulens:
Falanx MB (v. Advance)
Guilietta MB (v. Apache)
Honey Bee’s Art (v. McJonnas)
Karldýr MB (v. Glamourdale)


Vader:
Democraat (v. Pion) heeft zijn verrichtingen afgelegd in Warendorf en heeft deze winnend afgesloten. Zijn kinderen presteren opvallend zowel in de dressuur als het springen, waardoor hij hoog staat genoteerd in beide indexen. Met Anky van Grunsven heeft hij Nationale en Internationale successen geboekt, daarnaast heeft hij nationaal 1.40 gesprongen onder Jos Lansink en later met Jutta Winkler vele internationale successen behaald.
Democraat heeft de respectabele leeftijd van 26 jaar, hij staat ter dekking bij Hengstenhouderij Gebroeders van Manen. Democraat is in 2012 overleden, wegens ouderdomsklachten hebben ze hem moeten laten inslapen, hij werd  27 jaar oud.

Dandelion Hailey (v. Sevillano xx) is de benjamin van het geheel, zij staat sinds januari 2011 bij ons op stal en wordt dit jaar voor het eerst ingezet in de fokkerij.

Prestatie:
Op de keuring in 2008 behaalde zij 53 punten: Typ 8, Körp 7, Fun 7, S 8, T 8, G 7.5 en Ges. 7.5
Hiermee komt zij in aanmerking voor een (Verbands-) Premie. Ze moet daartoe een merrie-verrichtingstest afleggen of L2 gestart zijn + winstpunten…

 Hailey wordt uitgebracht in de sport door Niels Binnendijk

Vader: Sevillano xx (v. Alpenkönig xx), Moeder Havanna VIII (v. E.H. Mackensen) komt uit de lijn van Herbstgold (t 14 o 2 – Gestüt Schmoel Panker.

Veulens:
Hadiyyah MB (v. EH Connery)
in de planning voor 2017 Schwarzgold (v. Imperio)

 

Freneuse (v. Baryshnikov xx) is een Engels volbloed, maar in 2010 toegelaten tot het Trakehner Verband. Tijdens de keuring gaf Herr Dahmen aan dat zij een interessante aanwinst is voor de Trakehner fokkerij. Niet alleen voor de Trakehner fokkerij is zij zeer geschikt, maar eigenlijk voor elk stamboek… de inbreng van een echt goede volbloed is noodzakelijk voor elke fokkerij.

Prestatie:
Op de keuring in 2010 behaalde zij 53.5 punten: Typ 7.5, Körp 8, Fun 7.5, S 7, T 7.5, G 8 en Ges. 8
Hiermee komt zij in aanmerking voor een (Verbands-) Premie. Zij hoeft geen merrie-verrichtingstest meer af te leggen, zij heeft zich al ruime voldoende bewezen in de sport.

Veulens:
in de planning voor 2017 Berlusconi (v. Axis)

Vader:
Baryshnikov xx (v. Kenmare xx) is een Australische volbloed met een goeie staat van dienst. Totaal is hij 18 keer aan de start verschenen, waarvan hij 4 races heeft gewonnen en 4 geplaatst met een totale som van A$ 494.470

Comments are closed.