web analytics

Hengsten

De hengsten die wij kiezen moeten een passende combinatie vormen met onze merries. Bij de hengstenkeuze kijken we niet alleen naar sportaanleg en karakter, maar ook de bloedvoering van zowel vaders –als moederszijde is voor ons van belang.

Advance is een goed ontwikkelde hengst met veel uitstraling. In het najaar van 2008 is hij goedgekeurd voor de dekdienst van het KWPN.  Zijn vader Utrillo van de Heffinck (Clinton x Heartbreaker) is internationaal zeer succesvol. Moeder Ueronette kreeg bij opname in het Stamboek 80 pnt. voor het vrij springen.
Nakomelingenkeuring 2010: “Uniforme collectie ruim voldoende ontwikkelde veulens met veel uitstraling die ruim voldoende tot goed in het springpaardenmodel staan. De draf is goed van ruimte met een goede buiging in de gewrichten. De galop is voldoende tot ruim voldoende van ruimte en zou meerde malen met meer lichaamsgebruik moeten worden getoond”.
Advance staat bij Stoeterij Tewis & Van Kooten te Westdorp.

Apache werd reservekampioen bij de dressuurpaarden op de KWPN Hengstenkeuring 2008 in Den Bosch. Het is een eerlijke, betrouwbare, intelligente hengst met een goede instelling. Apache is nog zeer jeugdig met veel ras een uitstekend achterbeen gebruik.  Zijn moeder Tolanda is elite, uit de moederlijn komen kampioenspaarden een goedgekeurde hengsten. Apache is goedgekeurd voor het KWPN, Oldenburg, Westfaals en SWB.
Nakomelingenkeuring 2009: “Collectie uniforme rijtypische, goed ontwikkelde veulens die ruim voldoende tot goed in het rechthoeksmodel staan met een aansprekend front in beweging. De draf is goed van ruimte met een goede buiging in de gewrichten. Het achterbeen zou een enkele maal nog meer kunnen ondertreden. De veulens galopperen makkelijk aan en hebben dan een goede ruimte. In beweging hebben de veulens veel balans, houding en kunnen goed schakelen”.

Apache staat bij Trainingsstal Witte Scholtens te Schijndel, voor de fokkerij is hij beschikbaar bij Ad Valk Dressage Horses of Piet Kuypers kijk ook op Hengstenhouderij Kuypers

Connery was in 2000 en 2001 deelnemer aan de Bundeschampionat (dressuur) en in 2003 heeft hij met succes zijn 30-dagen test volbracht. Hij is uitgebracht in de dressuur op Klasse S niveau. In 2008 werd hij onderscheiden met het hoogste predicaat dat een Trakehner hengst kan behalen, Elite Hengst. Hij kreeg deze onderscheiding om zijn uitzonderlijke staat van dienst in de fokkerij. Op dit moment heeft hij 10 goedgekeurde zonen, waaronder de reservekampioen Imperio (2005) en Editorial (2007). Connery is goedgekeurd voor het Trakehner Verband, Hannover, Oldenburg, DWB, Zweden, Westfaals, Rheinlander en sinds 2011 ook voor Polen.

Connery staat bij Gestüt Hörem te Gilten (Duitsland)

Davino V.O.D. is in het najaar van 2011 goedgekeurd voor de dekdienst van het KWPN. Het is een royaal  ontwikkelde hengst met veel uitstraling en een eerlijke betrouwbare hengst. De vader van Davino V.O.D. is Hotline en via zijn vader Hofrat een kleinzoon van de preferente Gribaldi. De moeder Kilucienne is een keur preferente (sport) dressuurmerrie van Michelanglo. Zij is ook moeder van de KWPN hengst UB 40 (v. Olivi) en hij is op zijn beurt weer de vader van de hengst Apache, die onder Emmelie Scholten op 9 juni 2012 Nederlands Kampioen werd van de Lichte Tour…. zowel aan moeders -als aan vaderskant Davino V.O.D. zit veel sport. 

Davino V.O.D. staat in training bij Dressuurstal Van Baalen te Brakel, voor de fokkerij is hij (voor het zuiden) beschikbaar bij Hengstenhouderij Van Bommel te Aarle-Rixtel (en de rest van Nederland) bij Paardencentrum Dalhoeve te Wamel

ImpetusImpetus is in oktober 2004 goedgekeurd voor het dekdienst van het Trakehner Verband. Als beste hengst sloot hij in 2006 zijn hengstenleistungprüfung in Schlieckau af met een totaal aantal van 140,77 punten (dressuur: 123,135 en springen: 132,00).

De kwaliteit van de moederlijk verdient een speciale vermelding, grootmoeder Ilvica was Elite merrie omdat ze 4 nakomelingen heeft voortgebracht die succesvolle springpaarden waren in de klassen M en S. De overgrootmoeder Interessante had nakomelingen in de sport die niet alleen succesvol waren als springpaard, maar ook succesvol waren in de dressuur. Een absolute sportstam. Impetus (v. Vivius)In 2008 heeft Impetus zijn wedstrijddebuut gemaakt, hij won 10x in de dressuur klasse A en 2x in de klasse L, de gemiddelde scores waren een 9….. door ongelukkige omstandigheden is hij nu aan het herstellen van een blessure.

Impetus vererft adel, schoonheid en uitstraling, een krachtige beweging en een goede balans. In 2009 werden 9 nakomelingen gepresenteerd, waarvan alleen al 8 kinderen een score hadden van meer dan 55.5 punten… dit is echt boven het gemiddelde.

Impetus is goedgekeurd voor het Trakehner Verband en staat bij Gestüt Stöckerhof te Hennef (Duitsland)

Kasparow is in januari 2000 goedgekeurd voor de dekdienst van het Trakehner Verband. Als jong paard werd hij uitgebracht in de Duitse jonge paarden competitie. Dit betekent tot het vierde levensjaar niet springen onder de man maar wel dressuur. Daarbij heeft hij zich geklasseerd om mee te doen aan het hoogst haalbare voor jonge sportpaarden, het Bundesturnier. Hij werd daar Kampioen van de driejarige dressuurpaarden. Het is een hengst met uitzonderlijke kwaliteiten, hij is uitgebracht in verschillende disiplines van de sport. In de dressuur liep hij Prix St.George, tot S springen in Duitsland en Eventing op CIC2* niveau. In 2009 is hij onderscheiden met het hoogste predicaat dat een Trakehner hengst kan behalen, Elite Hengst. Hij kreeg deze onderscheiding om zijn uitzonderlijke staat van dienst in de sport en fokkerij. Kasparow is goedgekeurd voor het Trakehner Verband, NRPS, Oldenburg, Westfaals, Rheinlander en DWB.

Kasparow staat bij Arja van der Laarse te Zevenhuizen

McJonnas is geboren in 2003 en een zeldzame Warmbloed Cremello Hengst van Warmbloed Tsjechische afkomst.
Cremello (zijn kleur) is het resultaat van zijn dubbele verdunningsgenen.

Cremello hengsten garanderen 100% palomino veulens als er gedekt wordt met een vosmerrie.
Het is een atletisch paard dat komt uit een geslacht van goede sportpaarden.
Zijn stamboom maakt een reis door de geschiedenis, verschillende bloedlijnen komen samen. De beroemde Gouden Kinsky paarden komen hierin terug.
McJonnas heeft een aanhankelijk karakter en lijkt dit door te geven aan zijn veulens.
Zijn nakomelingen kunnen ingeschreven worden bij verschillende stamboeken, waaronder het KWPN (register B).

Voor de fokkerij is McJonnas verkrijgbaar bij Handelsstal Meijer of bij Solaris Sport Horses te Dunblane (United Kingdom)

Comments are closed.